Varya Kemi

Web.Start, Zagreb, Hrvatska (17-18.5.2007.)

Događaji — Autor flylord @ 21:02

Prva Hrvatska regionalna konferencija, posvećena najviše ljudima koji razvijaju vlastite ideje u domenu internet aplikacija. Konferencija im pruža sve informacije o tome kako da pokrenu vlastitu kompaniju, kako da pozicioniraju svoj proizvod, nađu finansijere... Održava se u Zagrebu, u periodu 17-18.5.2007. Ovde možete videti predavače: Line-up: http://webstart.ini.hr/speakers/

Još uvek se razmišljam da li da idem, pošto dosta mi zavisi od posla. U svakom slučaju, ovo je događaj koji vredi posetiti. I tako, možda se i vidimo tamo  

 


Potreba za lokalnim samoorganizovanjem - bori se za sebe!!!

Ekologija — Autor flylord @ 22:37

Naleteo sam na sajt Ekološkog pokreta Vrbasa, i samo želim da ovom prilikom prenesem njihovu misiju i na mom blogu, i za sve one koji žele da pomognu Vrbasu u borbi protiv idiota koji nas truju i političara koji su totalni ravnodušni (ili neobavešteni ili samo znaju da voze buldožere), pridružite se. Ako ste blizu Vrbasa, pomozite im. Nemojte da razmisljate po principu: ja sam jedan, šta ja mogu da uradim. Imajte uvek ovu misao na umu: JA mogu da ih zaustavim! JA mogu da ih sprečim! I JA sam bitan! I JA se pitam!

U potpunosti prenosim tekst sa sajt http://www.ekovrbas.net 


 

 (Dalje)

Smrt reke - Imam li i ja pravo na život?

Ekologija — Autor flylord @ 14:46

Prenosim ovde samo deo vesti koju je objavila Beta:

Preti istrebljenje ribe 1. april 2007. | 13:36 | Izvor: Beta Kladovo -- Zbog krivolova u vreme mresta, na Dunavu kod Kladova postoji opasnost od istrebljenja ribljeg fonda. To je izjavio član Upravnog odbora organizacije sportskih ribolovaca "Gibort" u Kladovu Dejan Kotarčić

Non stop čitam vesti o masovnom uništavanju životinja, o totlanoj destrukciji prirode. I nigde ne vidim reakciju nadležnoj organa. Sve je nešto blago, šturo, nežno... Kao da ne smeju nekog da uvrede. Pa gde je sada neobavešteni da kaže: DOSTA! DOSTA JE BILO! HOĆU DA SVI BUDU UHAPŠENI. DA SVI BUDU DRASTIČNO KAŽNJENI. Gde je on sada. Gde je sada bagerista. Briga njega za nas. Briga njega i za sebe. 

Kad treba da se  trpa sebi u džep svi su tu. Kad treba da se pozira za TV svi su tu. Kad je telekom srbije kupio  telekom srpske, svi su tu.

A kad mene ubijaju, gde su tada. Kad ja umirem, gde su tada... Želim da živim, želim i drugi da žive... Želim malo sreće u životu.

Šta treba da se desi da neko bude obavešten. Da li iko ovde shvata, da ako pobijemo svu ribu, ako pobijemo sve ptice, svo drveće posečemo... Pa ni mi nećemo mnogo dugo živeti. Ne živi se od dana za sutra. Ne budimo defetisti. Imamo pravo na život. 

Tražim drakonske mere za moje ubice. Tražim smrt za one koji meni žele smrt. 

Ovo se svih nas tiče. Ovo nije problem samo gradova koji i ljudi koji žive pored Dunava. Ovo je problem svih nas. Nemojte da nas starost pita gde nam je bila mladost. Šta smo uradili kad smo mogli nešto da uradimo. Ustanimo! Pobunimo se! Moramo da se čujemo, da urlamo, da vičemo i pokažemo da hoćemo da se prestane sa uništavanjem prirode i totalnim istrebljenjem.

Riba ne može da plače. Ali možemo mi da plačemo nad mrtvom rekom

Reka ne može da vrišti od bola. Ali mi, ljudi, možemo da patimo

Priroda ne može da kaze: pobogu, pustite i mene da živim. Život je lep. Želim ga. Imam i ja svoja prava.  

 Dok sam pisao ovaj post, počele su suze da mi idu. I ne znam da li ću ikad moći da osetim nešto lepo kad odem u prirodu. Da osetim da je i ona srećna. Pomozite joj. Ona nam je dala život. A Život je nešto najlepše što se desilo u ovom Univerzumu. Nemojte da uništimo ono što nas je stvorilo. 

In these the world we open
So much to lose and save
To light the brightest beacon
And the rose of love will bleed
And the razor mountains fade
And the day is cursed in shame


Da li moze onaj ko ne voli životinje da voli ljude?

Ekologija — Autor flylord @ 23:50

Čitam vest na B92 o procesu protiv Slobodan Plećaša iz Leštana (osumnjičen je da je u Leštanima putem vukao živog psa, vezanog za kuku na zadnjem delu vozila. Kako je utvrđeno, životinja je prethodno bila surovo fizički zlostavljana), i nadam se da će konačno da počne i zakon o zaštiti životinja da se poštuje i da se kažnjavaju monstrumi koji to rade. Ova vest jeste matora (nekolko dana), ali me je podsetila na neke događaje kojima sam bio svedok.

Event No. 1: Prolazim ulicom pored dvorišta i vidim klinca (manje od 7g) kako bukvalno baca malo mače u vazduh i pušta ga da tresne o zemlju. Imalo li je imalo ljudskosti u tom detetu. 

Event No. 2: Ispred zgrade mojih roditelja sam počeo da vičem na klinca koji je bukvalno KAMENOVAO goluba na zemlji. Golub je pokušavao da pobegne i bio je sav krvav. Klinac je isto dete, ako je možda 1. ili 2. razred osnovne. Dok je zlostavljao goluba, imao je blaženu facu, videlo se da uživa. Da li je tako nešto moguće da se dešava. Kuda ide ovaj svet. Imalo li je imalo čovečnosti u tom detetu.

Event No. 3: Park i dečije igralište iza moje zgrade. Deda i baba u sred bela dana, pred decom koja su izašla da se igraju, su izneli prase i zaklali ga. Što je najgore, nisu ni znali to da urade, prase je umiralo oko 10min. Završili su, i otišli. Krv su ostavili deci. 

Event No. 4:  Opet zgrada mojih roditelja: Ima malo dvorište iza zgrade, a posle dvorišta je jedan prolaz između 2 zgrade koji vodi direktno na najveću niška ulicu, tzv. Bulevar. Imalo je jedno lepo drvo koje je tačno, leti, zaklanjalo pogled prema ulici i davalo malo mira i tišine. Davalo je malo senke, tako neophodne u letnjim žegama. Davalo je deci mesto za igru. Ali neee. Ne može to tako. Reče jedan muški matori baksuz iz zgrade mojih roditelja. Zvao je komunalno preduzeće, rekao je da je predsednik kućnog saveta (što nije), i tražio da dođu i iseku to drvo. Kad su moji roditelji pitali, zašto? Kako mu je to drvo smetalo? Odakle mu pravo? Rekao je da mu drvo zaklanja pogled na ulicu, i da je njemu pogled na taj bulevar mnogo lep, i da uživa da ga gleda u asfalt i beton, i hilljade automobila dnevno. Taj matori baksuz je crkao posle 6 meseci. A drveta nema i dalje. Dok je bio živ, sekao je mladice koje su izbijale iz panja, da drvo ne bi opet poraslo. 

Nisam pametan da komentarišem ove događaje, ja jednostavno ne mogu tako nešto da prihvatim. Ne mogu da shvatim. Samo me je još jača tuga pritisla, žal i tuga za našim svetom.

 


B-LINK - Beogradski festival novih komunikacija

Događaji — Autor flylord @ 10:03

Festival novih komunikacija B-Link održaće se u galeriji O3one od 15. - 22. aprila.

U pitanju je festival posvećen novim komunikacijama kao i umetničkom stvaralaštvu na internetu i povezivanju umetnosti sa novim medijem - internetom.

Festival je jako zanimljiv, bio sam prošle godine. i idem opet i ove godine. Na žalost ja ne mogu da budem svih 7 dana, jer idem na konferenciju E-trgovina, na Palić. Ali u svakom slučaju, vidimo se tamo, pa ko dođe, nek se javi 


Oglas za posao: Za PHP programere i one koji zele da to budu

Generalna — Autor flylord @ 22:34

Posto odlicno znam kolko je tesko naci radnike, u vreme opste nemastine, rekoh da pokušam da pomognem čoveku da nađe nekog. Možda mu baš ovaj moj post pošalje jednog novog programera:

Čisto da napomenem, poslodavac je jako cenjen u domaćoj veb industriji, i potencijalnim kandidatima mogu da kažem da je ovo odlična prilika. Ispod ide originalni tekst oglasa.


 

Potreban mi je jedan PHP / MySQL / Smarty developer za rad na neodređeno vreme u web development firmi.

- Obavezno PHP i MySQL znanje
- Obavezno (X)HTML, CSS da može samostalno da napravi source strane
- Poželjno Smarty, Javascript
- Radno vreme od 10 do 17+1 h (+1 po potrebi)
- Stalno zaposlenje na neodređeno vreme
- Radno mesto: Novi Beograd, TC Kula, Nehruova 51A
- Potrebno radno iskustvo bilo u firmi ili freelance
- Probni rad 2 meseca ili manje ako se pokaže dovoljno kvalitetan
- Plata 50.000 dinara, za vreme probnog rada 20.000 dinara
- Samo osobe bez stalnog zaposlenja u drugim firmama.
- Samo osobe koje su spremne da modifikuju svoje radne navike i prilagode se radu u timu.

Konkurs je otvoren do ponedeljka 19. marta 2007. godine

Javiti se na bluesman (at) utp-code.com, poslati CV


World Domination by Pure Evil (Lyn :D)

Generalna — Autor flylord @ 15:59

Našao sam jako zanimljiv pogled na dominaciju svima nam korisnog googleta.

To google or not to google?
That is the question of eternal privacy.

Sam pogled, naravno nije nov, čuo sam ga hiljade puta, samo mi se svideo sajt i sam video koji tamo ima. A sada da vam otkrijem tajnu gde je to i šta je to: Master Plan.. I lepo odete na Watch (u top meniju) i izaberete Large/Medium/Small. 
Naravno ko  želi može ovo da posmatra samo kao još jednu od mnogobrojnih teorija zavere, ali ostaje činjenica da google želi da uđe u svaki aspekt našeg života: mail, rss & news agregatori, google video & yutube, da kod njega držimo naše privatne slike... Plus tu i tamo donira neko genetsko istraživanje. Jako veselo. 

A sada, posle ovog ultra kratkog članka, zapitajte se i vi. Da li uopšte želite da koristite internet Noga u ustima . Neko će reći da su naši preci živeli hiljadama godina bez interneta, ali ono što mogu da vam kažem je, da su naši preci zato i nestali: nije bilo interneta i dragog nam googleta. Ili sam negde pogrešio. Hmmmmm

Tolko od mene u ovom naletu kratkotrajne inspiracije 

 


Nova godina, tužni pocetak, nova nada

razonoda — Autor flylord @ 21:10

Evo me sa prvim postom u ovoj godini, i u ovom mesecu. A kao što to biva kod mene, napisaću nekolko postova jedan za drugim. Sad sam navatao inspiraciju, tako da ne želim da to propustim Zapečaćen. Nego, evo povodom relativno tužnih rezutata izbora, objaviću jednu čistu istinu, pa je čujte i počujte, čitajte i pročitajte.

 

Tokom stvaranja sveta Bog diktira Anđelu:

"Stvorićemo Nemce, oni će biti pedantni i plavi.
Zatim ćemo stvoriti Francuze, oni će biti muzikalni i dobri kuvari.
Stvorićemo Japance, oni će biti vredni i radni.
Stvorićemo Brazilce, oni će biti veseli i dobri fudbaleri.
I na kraju, stvorićemo Srbe, oni će biti pametni, dobri u dusi i radikali."

Nakon što je završio dodeljen mu posao, Andjeo pita Boga:
"Kako to Bože da si svim narodima dao po dve vrline, a Srbima tri?!?"

Bog: "Pazi stvarno, baš sam preterao... no Božja se ne menja. Evo kako ćemo - ostavićemo sve tri, ali ćemo uvesti ograničenje. Svakom Srbinu ćemo dozvoliti da ima samo dve od te tri vrline!"

I tako i bi...

Ako je Srbin dobar u duši i radikal, onda nije pametan.
Ako je pametan i radikal, onda nije dobar u duši.
A ako je pametan i dobar u duši, onda nije radikal. 

 


Gmail - Verovati ili ne verovati. Ili možda bolje rečeno - Bekapovati ili ne

IT General — Autor flylord @ 10:58

Da li verujete Gmailu? Da li želite da verujete Gmailu? Da li uopšte treba imati apsolutno poverenje prema takvim servisima? Kažu oni da rade bekap (valjda), ali ipak korisno je da ga radite i vi. A zašto ja sve ovo uopste pričam?

Sve veći broj gmail korisnika prijavljuje da su im nestali mailovi sa gmail naloga. I pitaju se kako je to moguće da se desi.  Vest o brisanju mailova su objavili i GigaOM i TechCrunch.

Jedan od prvih korisnika koji se požalio:

Found my account clean..nothing in Inbox, contacts ,sent mail..

Zamislite da vam se ovako nešto desi. Meni bi to bila katastrofa. 

I have nothing left to backup!
Of course from now on I will be completely revising how I save
messages, contacts etc. 

Naravno, relativno brzo posle toga su se javili i predstavnici Google-a

Regretfully, a small number of our users — around 60 — lost some or all of their email received prior to December 18th. Once we found out about this issue, we worked day and night to confirm that only a few accounts were affected and to do whatever we could to restore as much of the users’ accounts as we could. We’ve also reached out to the people who were affected to apologize and to work with them to restore the email from any personal backup they might have. We know how important Gmail is to our users – we use it ourselves for our corporate email. We have extensive safeguards in place to protect email stored with Gmail and we are confident that this is a small and isolated incident.

 Naravno da oni znaju kolko su ti mailovi bitni, i naravno da su svesni toga. Pa što onda dopustise da se to desi. Zar je moguće da takav jedan servis, kao što je Gmail, ne radi bekape (ovde nema potrebe da se čuvaju bekapi stari preko 10-15 dana i da se radi full bekapi. Dovoljan je inkrementalni + kompresija). 

Za ovakav incident može da ima viče objašnjenja. Krivica čak i ne mora da bude do google-a. Može se desi da je neko hakovao te naloge i sve pobrisao. Moža ti korisnici lažu i žele da diskredituju Gmail. Svašta je moguće. Ali... Svega ovoga ne bi bilo da je Pera odma uradio bekap

Cela ova priča je vezana za neophodnost jednog, vremenski nezahtevnog, procesa. A to je bakap. To je nešto što većina korisnika ne radi. I nikad nije uradila. Dok ne bude kasno. 

I zato, radi vaše lične dobrobiti, pročitajte celu priču o Gmailu i pokušajte sebe da stavite u takvu situaciju. I onda počnite da radite redovni bekap. DVD-ovi su sada jako jeftini, tako da cena bekap medija više nije problem.

Mnogo gora situacija može da nastane ako radite za neku kompaniju kojoj je bekap jako bitan, a vi ste zaduženi za bezbednost podataka (ja sam i relativno sličnoj situaciji). U tom slučaju važi izreka: Od viška bekapa, glava ne boli. Od manjka bekapa, glava leti

Tolko od mene. Znam da se non stop prila o ovoj temi, ali mislim da nikad nije dovoljno priče o tome. Samo sam ovde dao još jedan primer neophodnosti bekapa. Ko shvati, shvatio je. Ko nije, plakaće.

 


Stravično zagađenje u nekim gradovima (10 najzagađenijih gradova na svetu)

Ekologija — Autor flylord @ 18:54

Kakva nas budučnost čeka sa stepenom zagađenja koji smo postigli? Da li će nam deca poživeti da se igraju sa svojom decom? Da li će naša deca prokleti dan kad smo se mi rodili?

Da li ćemo jednog dana, moći da kažemo da smo srećni, ali zaista srećni. Ja se pitam da li ću ikad imati jedan mali trenutak sreće. Ne mislim na neke male, lokalne trenutke, koji nam samo izazovu trenutnu euforiju. Nije sreća ako smo samo mi srećni. Sreča je tek kas smo svi srećni.

Da li  deca iz sledećih gradova žale što su se rodila.

I kad se samo setim šta se desilo u Pančevu, i da je evo sve to zaboravljeno. Niko više i ne priča o njima. Da li možete da poverujete da postoje ljudi koji pate daleko više nego naši sugrađani iz Pančeva. Da li ćemo čekati da i Pančevci više pate, pre nego zaista nešto uradimo.

Pogledajte ovi listu. Pogledajte je, i zapitajte se. Da li ste vi nešto učinili da VAMA bude bolje. Da VAMA vazduh bude zdraviji. Ali i VAŠOJ deci.

Da li treba da nam se desi katastrofa i to pred parlamentarne izbore, pa da tek onda neko nešto učini. 

Pogledajte listu. Zatvorite oči. I zamislite. Zamislite svu jad i čemer. Zamislite sav taj bol. Svu tu patnju. Osetite je. Tek tada, možda, shvatite, da nas sve čeka sudbina smrti, koja će nas zadesiti jer ne čuvamo svoju Planetu.

Shvatite, iz svoje kože ne možemo pobeći. Sa svoje Planete, ne možemo pobeći. Zagađenje se ne može ignorisati.

 

 


Najava 7. po redu E-trgovine

Događaji — Autor flylord @ 13:37

Da objavim i ja vest da je najavljena E-Trgovina 2007, konferencija o e-trgovini i e-poslovanju. Održaće se u periodu od 18-20. Aprila na Paliću (Srbija). IT konferencija sa veoma  dugim stažom kod nas, od čitavih 7 godina. Za sve one koji su u IT poslu, ili žele da udju u IT, E-trgovina je događaj koji se ne propušta. Vidimo se tamo.


Limundo.com - kupiti ili prodati, pitanje je sad?

Reviews — Autor flylord @ 22:41

Posle toliko godina (ili bese samo meseci) moje totalno neaktivnosti na blogčetu, odlučio sam da se vratim. Da li će to biti povratak u velikom stilu, ne se znaje. A nije ni bitno :). Bitno da nama bude lepo.

A sad jedna novina na mom blog ;). Sa ovim člankom želim da  krenem sa kratkim pregledima raznih domaćih projekata. Iako mozda još neko radi istu stvar, nije mnogo bitno, ovo je čisto pogled iz mog ugla. Pa kome se šta svidi.

 Sad je reč o prvom srpskom aukcionom sajtu vrednom pažnje. Možda ih je bilo jos u prošlosti, iskreno ne sećam se. To samo znaći, da i ako ih i bilo, nisu me nimalo zainteresovali. Ovde me najviše fascinira hrabrost da se uleti u ovakav prijekat, na našem tržištu. Moje mišljenje je da još uvek nismo spremni za ovakve projekte (kao što je aukcioni sajt), jer mislim da bi bilo dobro čekati da se omogući plaćanje kreditnim karticama i u našoj zemlji (to je na neki način i počelo sa pilot projektom na Maxijevom sajtu). Ali, uvek postoji jedno velko ALI. Ono što je dobro je da če vlasnik sajta dočekati spreman početak plaćanja karticama, neće morati da se utrkuje sa nekim za tržište jer će već da ga ima. Imaće razrađen sajt, sa ispravljenim bagovima. Biće u potpunosti spremni za nešto totalno novo kod nas, u našoj domovini. A to je jako dobro. A imaće i korisnike, ljude koji velč znaju za sajt... Sve ono što im je potrebno za uspešan projekat na domaćem Internetu. Tako da ako iko pomisli da je glup potez pokretati nešto tako sada, pogrešiće. Vrlo brzo se očekuju novine na našem tržištu, tako da oni će biti spremni. 

Sam sajt je veoma lepo dizajniran i koncipiran. Probao sam ga pre par meseci, kad se tek pojavio. Želeo sam da vidim kako radi. U to vreme, imao sam samo jednu zamerku, nezavršen help. To je kasnije ispravljeno. Ponekad je malo zeznuto provaliti aukcije, ako niste pre toga koristili iste. Mada i pored toga, jako sam se brzo snašao na sajtu. Registracija je brza i jednostavna, proces bidovanja je jednostavan. I što je najbitnije, veoma brzo, u par klikova, dođete do željene aukcije i bidujete. Sajt vas ne smara sa gomilom gluposti.

U svakom slučaj, kupio sam 2 stvari na aukcijama (jedna knjiga i mp3 plejer). Oba artikla sam dobio i naravno platio Zapečaćen. Tako da mogu da potvrdim da je sa te strane, taj deo jako korektan.

Aj da pomenem i da je Limundo uvršten u najbolje web projekte u Srbiji u protekloj 2006-oj godini. Da je jako dobro bio prihvaćen od strane publike na mom IT Seminaru.  Da je dobio pozitivne kritike na forumima kao što su elitesecurity i devprotalk.

Tolko od mene. Jedan kratak članak o Limundu sa velikom preporukom da posetite sajt, i da ga probate. Možda nađete i nešto za sebe, kao što sam i ja našao. Ako ništa, sam proces aukcije može da bude jako zanimljiv ako poželite predmet, koji želi jos neko pored vas. Priključite se i vi  Aukciji broj 1 u Srbiji.

 


Malo sale i veselja :) Stari dobri Jovan Jovanović Zmaj

razonoda — Autor flylord @ 01:24

Nesto sam surfofao netom, i slucajno naleteh na jednu mnogo dobru pesmicu. Jututunska juhahaha. Prosto neverovatno kako lepo opisuje i danasnju Srbiju :)


JUTUTUNSKA JUHAHAHA

U kraljevstvu Jutututu
Kralj trinajsti Balakaha
Obećao svom narodu
Da će dati juhahaha.

Samo neka budu verni,
Nek vojuju o svom kruhu,
Neka ćute i nek žmure,
Nek plaćaju juhuhuhu.

Poslušni su Jututunci,
Plaćali su juhuhuhu,
Ćutali su, žmurili su,
Vojevali o svom kruhu.

A prolećem svakog goda
Popne s' na breg Balakaha,
Pa poviče gromoglasno:
Dobićete juhahaha!

U kralja su jake prsi,
Grlat li je Balakaha,
Kad poviče, brda s' ore -
Juhahaha, haha, haha!

Svi se grotom smejat stanu,
Sve se trese brat do brata,
A od smeha, teška smeha,
Za trbuh se i kralj hvata.

A šta im je tako smešno?
Il' je smešan Balakaha?
Il' su smešni Jututunci?
Il' je smešno "juhahaha"?

Sve troje je dosta smešno,
Ponajviše Balakaha,
Kad ozbiljno, milostivo,
Progovori: Juhahaha!

Srećni su ti Jututunci,
Srećan li je Balakaha,
Kad ih tako razveseli
Prazna rečca: Juhahaha! 

 


Pregolema tuga nam pritiska Planetu, da li ćemo biti jaki da se izborimo sa našim neprijateljem

Ekologija — Autor flylord @ 23:34

Pitanje koje sebi postavljam, jos od kako sam postao svestan sveta oko sebe, je kako promeniti ljude. Kako promeniti svest onih koji me okružuju i koji jednostavno se totalno pasivno ponašaju prema onima koji nas uništavaju. Čitam informaciju o jednoj od novijih akcija Green Peace-a vezanu za proizvođača čuvenog brenda Kleenex. U pitanju je Kimberly-Clark Korporacija, najveći svetski prozvođač papirnatih maramica. Problem sa njima je što ogromnu količinu maramica proizvode od svežeg drveta ne od recikliranog materijala (kao što radi na primer Cascades, USA). Čisto da dočaram razliku: Cascades skoro 97% maramica pravi od recikliranog otpada, a Kimberly-Clark samo 29%. Jedna maramica jesta mala, ali treba uzeti u obzir da je samo 2005-e Kimberly-Clark potrošio 3.1 metričkih tona drveta (i to samo iz kanadskih šuma). To je ogromna količina stabala koja se neće tako brzo obnoviti, ako se ikad i obnovi. 

Ja znam da ja sam ništa ne mogu da uradim povodom ovoga, ali svi zajedno možemo. Moramo da se borimo svim sredstvima, inače naša deca neca imati budućnost, ako uopste budu imali i sadašnjost.

Nije problem u pravljenju maramica, problem je sto sve to mogu da prave od recikliranog materijala. Ali oni to ne žele, iz ko zna kog razloga.

Ponekad je dovoljno da shvatite da imamo ogroman problem.  Mnogi će reći da je Kanada daleko, ali mi imamo isto problem sa preteranim uništavanjem šuma. Borimo se protiv toga, samo zajedno možemo uspeti. 

Za originalni tekst o Kimberly-Clark Korporaciji kliknite ovde

 


Malo o proteklom događaju: IT Seminar 16-17 oktobar 2006 u Nišu

Događaji — Autor flylord @ 14:43

Znam da mnogo kasnim, ali bolje ikad nego nikad. Želeo bih da i ovde kažem koju reč o seminaru koju sam organizovao 16. i 17. oktobra u Nišu. Reč je o IT Seminaru , prvoj IT konferenciji u jugoistočnoj Srbiji i Nišu. Tema ovogodišnje konferencije su bili startapovi.  Mogu da kažem da sam ja prezadovoljan. Ne kako sam sve to organizovao, ne kako je sve to ispalo, nego onim sto su posetioci i predavači poneli sa sobom. A to je veoma veliko zadovoljstvo što su došli i što je meni najbitnije uveravanjima da će da dođu opet iduće godine. Dosta gostiju mi je reklo da su ostvarili poslovne kontakte, tako da je to još jedan veliki plus. Da se ne bi mnogo hvalio ostaviću linkove ka nekim sajtovima koji su objavili kritike tako da  samo kliknite na neki od linkova:

B92 tehnopolis

Dnevnik eklektika 

Biznis blog 

devprotalk

da ne dužim dalje. Mislim da vam je dovoljno da odlučite da iduće godine i vi budete ti koji ce nas hvale (ili možda kritikuju).

U svakom slučaju čitajte moj blog da saznate na vreme o sledećem događaju. 


Powered by blog.rs