Varya Kemi

Južne vesti - regionalne dnevne novine

Reviews — Autor flylord @ 14:29

Još malo, pa je prošlo tačno tri meseca kako smo (zvanično) pokrenuli sajt sa vestima za južnu Srbiju. Cela ideja se bazirala na tome, da tzv nacionalni mediji, o južnoj Srbiji izveštavaju samo kad se radi o crnoj hronici. A i često se dešava da kasne sa nekom informacijom. Skoro smo mi objavili jednu vest o jeftinim letovima, neki nacionalni mediji su kasnili po 1-2 dana sa tom informacijom. Koja je svrha medija, ako sve objave sa zakašnjenjem.

Možda bi neko bio i skeptičan da će ovaj projekat da uspe sa svojom misijom. Ali, mogu reći da smo i više nego zadovoljni sa postignutim rezultatima. Imamo preko 770 objavljenih tekstova, oko 350-450 poseta radnim danom (a pikovi idu do 700). Linkuje nas sve više sajtova, linkuju nas na forumima kao relevantan izvor informacija... I što je, po meni, jako bitno, čitaoci nam dosta dolaze sa jednog od 2 najveća domaća agregatora vesti. Tamo se naši tekstovi nalaze zajedno sa tekstovima najpopularnijih i najvećih medija u Srbiji, ali i pored toga, citaoci dolaze kod nas. Štaviše, vesti.rs su nam i najveći referal. To mi samo govori da Južne Vesti idu pravim smerom i pravcem

I da naglasim. Mi samo (za sada) objavljujemo vesti. Bez unošenja bilo čijeg mišljenja. Tako da ne naginjemo nijednoj političkoj struji.  Možda je to nekom čudno, ali to je naš izbor.

Planiramo da zaposlimo nekog novinara, a i imamo još dosta dobrih ideja za unapređenje celog projekta. Ali sve u svoje vreme...

U svakom slučaju ako vas zanima, i ako vam treba, posetite Južne Vesti. Ili samo širite dalje vest da postojimo.

Ako neko bude hteo da pokrene sličnu priču za svoj kraj, svoj region... neka se javi. Možemo da pomognemo. 


Limundo.com - kupiti ili prodati, pitanje je sad?

Reviews — Autor flylord @ 22:41

Posle toliko godina (ili bese samo meseci) moje totalno neaktivnosti na blogčetu, odlučio sam da se vratim. Da li će to biti povratak u velikom stilu, ne se znaje. A nije ni bitno :). Bitno da nama bude lepo.

A sad jedna novina na mom blog ;). Sa ovim člankom želim da  krenem sa kratkim pregledima raznih domaćih projekata. Iako mozda još neko radi istu stvar, nije mnogo bitno, ovo je čisto pogled iz mog ugla. Pa kome se šta svidi.

 Sad je reč o prvom srpskom aukcionom sajtu vrednom pažnje. Možda ih je bilo jos u prošlosti, iskreno ne sećam se. To samo znaći, da i ako ih i bilo, nisu me nimalo zainteresovali. Ovde me najviše fascinira hrabrost da se uleti u ovakav prijekat, na našem tržištu. Moje mišljenje je da još uvek nismo spremni za ovakve projekte (kao što je aukcioni sajt), jer mislim da bi bilo dobro čekati da se omogući plaćanje kreditnim karticama i u našoj zemlji (to je na neki način i počelo sa pilot projektom na Maxijevom sajtu). Ali, uvek postoji jedno velko ALI. Ono što je dobro je da če vlasnik sajta dočekati spreman početak plaćanja karticama, neće morati da se utrkuje sa nekim za tržište jer će već da ga ima. Imaće razrađen sajt, sa ispravljenim bagovima. Biće u potpunosti spremni za nešto totalno novo kod nas, u našoj domovini. A to je jako dobro. A imaće i korisnike, ljude koji velč znaju za sajt... Sve ono što im je potrebno za uspešan projekat na domaćem Internetu. Tako da ako iko pomisli da je glup potez pokretati nešto tako sada, pogrešiće. Vrlo brzo se očekuju novine na našem tržištu, tako da oni će biti spremni. 

Sam sajt je veoma lepo dizajniran i koncipiran. Probao sam ga pre par meseci, kad se tek pojavio. Želeo sam da vidim kako radi. U to vreme, imao sam samo jednu zamerku, nezavršen help. To je kasnije ispravljeno. Ponekad je malo zeznuto provaliti aukcije, ako niste pre toga koristili iste. Mada i pored toga, jako sam se brzo snašao na sajtu. Registracija je brza i jednostavna, proces bidovanja je jednostavan. I što je najbitnije, veoma brzo, u par klikova, dođete do željene aukcije i bidujete. Sajt vas ne smara sa gomilom gluposti.

U svakom slučaj, kupio sam 2 stvari na aukcijama (jedna knjiga i mp3 plejer). Oba artikla sam dobio i naravno platio Zapečaćen. Tako da mogu da potvrdim da je sa te strane, taj deo jako korektan.

Aj da pomenem i da je Limundo uvršten u najbolje web projekte u Srbiji u protekloj 2006-oj godini. Da je jako dobro bio prihvaćen od strane publike na mom IT Seminaru.  Da je dobio pozitivne kritike na forumima kao što su elitesecurity i devprotalk.

Tolko od mene. Jedan kratak članak o Limundu sa velikom preporukom da posetite sajt, i da ga probate. Možda nađete i nešto za sebe, kao što sam i ja našao. Ako ništa, sam proces aukcije može da bude jako zanimljiv ako poželite predmet, koji želi jos neko pored vas. Priključite se i vi  Aukciji broj 1 u Srbiji.

 


Powered by blog.rs