Varya Kemi

16 Dec, 2006

Limundo.com - kupiti ili prodati, pitanje je sad?

Reviews — Autor flylord @ 22:41

Posle toliko godina (ili bese samo meseci) moje totalno neaktivnosti na blogčetu, odlučio sam da se vratim. Da li će to biti povratak u velikom stilu, ne se znaje. A nije ni bitno :). Bitno da nama bude lepo.

A sad jedna novina na mom blog ;). Sa ovim člankom želim da  krenem sa kratkim pregledima raznih domaćih projekata. Iako mozda još neko radi istu stvar, nije mnogo bitno, ovo je čisto pogled iz mog ugla. Pa kome se šta svidi.

 Sad je reč o prvom srpskom aukcionom sajtu vrednom pažnje. Možda ih je bilo jos u prošlosti, iskreno ne sećam se. To samo znaći, da i ako ih i bilo, nisu me nimalo zainteresovali. Ovde me najviše fascinira hrabrost da se uleti u ovakav prijekat, na našem tržištu. Moje mišljenje je da još uvek nismo spremni za ovakve projekte (kao što je aukcioni sajt), jer mislim da bi bilo dobro čekati da se omogući plaćanje kreditnim karticama i u našoj zemlji (to je na neki način i počelo sa pilot projektom na Maxijevom sajtu). Ali, uvek postoji jedno velko ALI. Ono što je dobro je da če vlasnik sajta dočekati spreman početak plaćanja karticama, neće morati da se utrkuje sa nekim za tržište jer će već da ga ima. Imaće razrađen sajt, sa ispravljenim bagovima. Biće u potpunosti spremni za nešto totalno novo kod nas, u našoj domovini. A to je jako dobro. A imaće i korisnike, ljude koji velč znaju za sajt... Sve ono što im je potrebno za uspešan projekat na domaćem Internetu. Tako da ako iko pomisli da je glup potez pokretati nešto tako sada, pogrešiće. Vrlo brzo se očekuju novine na našem tržištu, tako da oni će biti spremni. 

Sam sajt je veoma lepo dizajniran i koncipiran. Probao sam ga pre par meseci, kad se tek pojavio. Želeo sam da vidim kako radi. U to vreme, imao sam samo jednu zamerku, nezavršen help. To je kasnije ispravljeno. Ponekad je malo zeznuto provaliti aukcije, ako niste pre toga koristili iste. Mada i pored toga, jako sam se brzo snašao na sajtu. Registracija je brza i jednostavna, proces bidovanja je jednostavan. I što je najbitnije, veoma brzo, u par klikova, dođete do željene aukcije i bidujete. Sajt vas ne smara sa gomilom gluposti.

U svakom slučaj, kupio sam 2 stvari na aukcijama (jedna knjiga i mp3 plejer). Oba artikla sam dobio i naravno platio Zapečaćen. Tako da mogu da potvrdim da je sa te strane, taj deo jako korektan.

Aj da pomenem i da je Limundo uvršten u najbolje web projekte u Srbiji u protekloj 2006-oj godini. Da je jako dobro bio prihvaćen od strane publike na mom IT Seminaru.  Da je dobio pozitivne kritike na forumima kao što su elitesecurity i devprotalk.

Tolko od mene. Jedan kratak članak o Limundu sa velikom preporukom da posetite sajt, i da ga probate. Možda nađete i nešto za sebe, kao što sam i ja našao. Ako ništa, sam proces aukcije može da bude jako zanimljiv ako poželite predmet, koji želi jos neko pored vas. Priključite se i vi  Aukciji broj 1 u Srbiji.

 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs