Varya Kemi

Moje prvo predavanje

Događaji — Autor flylord @ 21:11

Pre nekoliko meseci su me pozvali da održim motivaciono predavanje na temu: Zašto raditi u IT industriji na Visokoj tehničkoj školi u Nišu. Ortak mi je pomogao sa inspiracijom, ja sam sastavio prezentaciju, smislio o čemu ću da pričam. Bio sam jako siguran da ću da budem jasan.

Otišao sam tamo i odradio posao na najbolji mogući način. Nisam zamuckivao, govorio sam ne mnogo brzo, davao sam praktične primere, nisam koristio poštapalice u govoru.. I posle predavanja sam bio u fazonu: veni, vidi, vici. Čak su mi prišla dva studenta da mi postave pitanja. Jedan od njih se i zaposlio posle toga kod mene. 

Bio sam srećan. I asistent iz škole koji mi je slušao je rekao da sam zaista bio inspirativan, čak i njemu. I da je čuo od studenata pozitivne reakcije i dogovorili smo se da dođem opet i održim jos predavanja. Eh.. klasična idila jednog idealiste koji želi da nešto promeni. I tako sam živeo i ziveo... i skoro negde, naleteo sam na jednog dečka koji mi je rekao reči, koje ću sada pokušati da citiram: 

"Hteo bih da se bavim programiranjem a tebe  sam slusao sam kad si držao predavanje u VTŠ, mada nisam shvatio šta si hteo da kažeš."

U mojoj glavi je nastao momentalni apsolutni haos i razočarenje. Da li ja uopšto mogu da uradim ono što bih želeo? Dali mogu da motivišem ikoga da uradi nešto?

Njegove reči su me momentalno podsetile na staru etrursku poslovicu: Čudo jedno, kako jedna obična atomska bomba može čoveku da upropasti čitavo veče


Ponesi I Ti svoj otpad!

Događaji — Autor flylord @ 22:13

Akcija za sve koji dolaze na BizBuzz, ili "pod obavezno".

DakleM, ove godine skrećemo pažnju na 'bring code' tj. ono što bi svako trebalo da ponese kada dolazi na biZbuZZ. Povodom ostvarene saradnje sa BiS IT Recycling kompanijom, i postavljanja green spota, pozivamo sve koji dolaze da ponesu nešto od IT otpada (čitaj: da, baš kao da bacate u obližnji kontejner, ponesite stare matične, neispravne zvučnike, grafičke karte, miševe tastature, USB memorije ako imate problema sa kičmom i nošenjem itd.) . O delatnostima pre svega korisnim za zaštitu životne sredine BiS IT Recycling kompanije već je pisano, te se nadam da će posetioci biZbuZZa, uvidevši korist i značaj, podržati ovu akciju. Ponesi I Ti svoj otpad !


Program BizBuzz-a za 2008-u

Događaji — Autor flylord @ 10:54
Objavljen je program konferencije na ovom linku: Program. Nadamo se da će posetiocima biti dobar i zanimljiv

Press konferencija povodom treće godišnje „biZbuZZ“ IT konferencije

Događaji — Autor flylord @ 01:01
Poziv za medije

Poštovani,

čast nam je i zadovoljstvo da Vas pozovemo na press konferenciju povodom treće godišnje „biZbuZZ“ IT konferencije (www.itseminar.org).

Datum: 14. oktobar 2008.
Vreme: 11:30 h
Mesto: Galerija O3one (www.o3one.rs)
Adresa: Andrićev Venac 12, Beograd

biZbuZZ IT konferencija se od samog nastanka ustanovila kao jedan od najznačajnijih događaja vezan za poslovanje i informacione tehnologije. Ove godine biZbuZZ će se održati u Niškoj Banji u periodu 29 - 31. oktobra.

Tema konferencije - Web sadržaj: značaj i upravljanje

U okviru programa konferencije biće izloženi najbolji modeli i strategije za predstavljanje firmi i njihovih ponuda na Internetu, prakse najefikasnijeg obraćanja potencijalnim klijentima.

Posebno smo ponosni na činjenicu da će ovogodišnju konferenciju otvoriti gospođa Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo.


Srdačno,

Vitomir Ognjanović
+381 65 422 33 66
+381 63 771 81 87
vitomir.ognjanovic@itseminar.org

Kontakt za press konferenciju:
Zoran Torbica
Centar za razvoj Interneta
+381 63 245 430
ztorbica@netcentar.org


Pogled iz vizuelnog sveta

Događaji — Autor flylord @ 13:53

Neki kažu da je internet poslovanje u Srbiji tek u povoju, ali mi već imamo jako uspešne ljude koji se bave reklamiranjem i internet marketingom.

Ako ste i Vi planirali da se u jednom trenutku upustite u ove vode, drago mi je da najzad mogu da skrenem pažnju na nešto praktično.

POGLED IZ VIZUELNOG SVETA je jednodnevni seminar koji će se održati 1.novembra u Beogradu, a organizuje ga McCann Erickson Public Relations. Oni koji se prijave moćiće iz prve ruke da dobiju neke praktične savete i iskustva naših najboljij i najuspešnijih:

 • Dejan Restak, direktor www.b92.fm
 • Lazar Bošković, kreativni direktor agencije AgitPROP
 • Nebojša Radovic Eniax, Web manager društvene mreže www.furka.com
 • Dragan Varagic, vlasnik agencije za konsalting iz oblasti poslovne primene Interneta  (www.pretraga.co.yu) i program menadžer specijalističkih strukovnih studija iz e-poslovanja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu
 • Dragana Vukajlović, urednica sajta www.igre-igrice.rs
 • Istok Pavlović, katedra za Advertajzing i dizajn na BK univerzitetu
 • mr Borislav Miljanović direktor agencije McCann Erickson PR
 • Miloje Sekulić, E-PR direktor agencije McCann Erickson PR

Ako je ovaj seminar zainteresovao bilo bi dobro da se prijavite. Ja svakako preporučujem obzirom da ovi ljudi zaista imaju šta da kažu i da Vas nauče.
Više informacija možete da nađete na
http://www.mccannpr.co.rs/code/navigate.php?Id=354Krenula registracija za biZbuZZ 2008

Događaji — Autor flylord @ 08:36
Danas je zvanično krenula registracija za biZbuZZ 2008. Kako većina od vas koji pratite ovaj blog zna, biZbuZZ je konferencija o elektronskom poslovanju, korporativnom prisustvu na Internetu, Internet marketingu – svim prednostima koje korišćenje Interneta donosi poslovnoj praksi. biZbuZZ konferencija se od samog nastanka ustanovila kao jedan od najznačajnijih događaja vezan za poslovanje i informacione tehnologije. Ove godine biZbuZZ će se održati u Niškoj Banji u periodu 29 - 31. oktobra. Tema konferencije: Web sadržaj: značaj i upravljanje U okviru programa konferencije biće izloženi najbolji modeli i strategije za predstavljanje firmi i njihovih ponuda na Internetu, prakse najefikasnijeg obraćanja potencijalnim klijentima. Značaj i priprema sadržaja na Internetu je glavna tema trećeg biZbuZZ-a. Posvećivanje celokupne konferencije ovoj temi ukazuje i na sazrevanje našeg poslovnog tržišta, uviđanjem da je sadržaj neophodan preduslov za potpuno iskorišćavanje biznis potencijala Interneta. Registruj se pa se vidimo u Niškoj Banji!

Ja idem na BizBuzz, a ti?

Događaji — Autor flylord @ 22:06

BizBuzz definitivno postaje brand i pojam za IT konferenciju. Ove godine smo dobili definitivnu podršku i pomoć države u organizaciji. Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo, Republički zavod za informatiku i internet i RATEL. Saradnja sa Privrednom komorom Srbije je već postala tradicionalna. A dobili smo informaciju da će i ministarka Jasna Matić doći da lično otvori BizBuzz.

Profil sponzora se polako premešta sa malih na velika preduzeća. Tako da su sa nama:

A51, lider u polju project and time managment software-a.

Adria Media, jedan od 2 najveća domaća izdavača štampanih medija.

HTTPOOL, regionalni lider na polju internet oglašavanja

Čekamo jos na odgovor kompanija koje spadaju u lidere u oblasti: telekomunikacija, IT-a,venture fund-inga...

I naravno da pomenem i partnere u organizaciji: YU Build, EESTEC Niš, JCI Niš.

Sve u svemu, događaj dobija na važnosti, što nam omogužava da krenemo da širimo priču. Ali to u nekom drugom postu. 

 


BizBuzz 2008 Baneri

Događaji — Autor flylord @ 11:05
Molim sve ljude dobre volje, i naše drage fanove, da stave neki od naših banera na svoj sajt. Ako treba neki specifični baner, radi smo da ga napravimo Cool. A baneri se mogu naći na sledećoj adresi LINK

BizzBuzz, facebook i prijatelji

Događaji — Autor flylord @ 15:23
Evo nas na samom pocetku nove promocije Smile Kao i uvek, poslovicno kasnimo sa tim, ali valjda ce nam bude oprosteno jos neki put Innocent.
Lepe vesti su pocele da se nizu. Dobili smo podrsku jos dve drzavne institucije, RATEL-a a tu je i Republički zavod za informatiku i Internet . Naravno, sa privrednim komorama standardno imamo dobru saradnju. Ocekujemo jos neke da nam se jave Cim se desi, svi ce budu obavesteni.

I naravno, i mi smo krenuli sa facebookom. Po principu, kud svi tu Turci, tu i BizBuzz Smile Tako da, fanovi svih zemlja ujedinite se i prijavite se na nasu FB Stranicu
Cujemo se opet uskoro

ITSeminar BizBuzz 2008: 29 - 31. oktobra 2008, hotel Radon

Događaji — Autor flylord @ 16:57
Evo jedno osveženje

Datumi održavanju su: 29 - 31. oktobra 2008. U hotelu Radon, u Niškoj Banji.  
Tema je naravno poznata: "Web sadržaj".

Imamo vec neke predavace. Bice naknadno objabljena imena.

Registracija jos nije pocela, jer jos uvek pravimo dogovor sa raznim smestajima, da bi smo odmah ponudili i smestaj uz kotizaciju.
Tolko za sada.

E-trgovina 2008-Palić 16-18.04.2008.god Poziv za prijavu prisustva i prva najava izlaganja

Događaji — Autor flylord @ 08:46

Osma konferencija o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju E-trgovina 2008, najveći domaći skup u ovoj oblasti, održaće se tradicionalno na Paliću od 16.04. do 18.04.2008. godine. Posvećena je popularizaciji elektronskog poslovanja u Srbiji. Namenjena je poslovnim ljudima koji su zainteresovani da se informišu o savremenim dostignućima u ovoj oblasti, i mogućnostima za njihovu primenu u našoj zemlji. Skup predstavlja mesto okupljanja domaćih i inostranih stručnjaka iz ove oblasti sa ciljem da učesnicima skupa (preduzetnicima, menadžerima,informatičarima, i svima koji žele da unaprede svoje poslovanje) omogući analizu trenutnog stanja, kao i da ukaže na moguće pravce daljeg razvoja elektronskog poslovanja.
Kotizacija za učešće na skupu je 5690 din.(za prijave do 25.03.08) U cenu kotizacije uključeno je učežće u radu skupa zbornik radova i ostali materijali. Prijavite se.
Prva najava izlaganja:
- Prednost digitalnog PR-a za kompanijski nastup na Internetu, Tanja Gligorović,Sektor za Internet, Podravka d.d.
- Korišćenje Interneta za unapredjenje odnosa s klijentima, Olga Mirković - Link group
- Social Media Optimization as the Segment of Online Reputation Management, Dragan Varagić P2 Internet
- Korišćenje Google Analytics u e-trgovini, Vladimir Živaljević - Pakom Internet
- Uticaj informacione arhitekture na profitabilnost e-commerce sajtova Marko Bijelić-biznisblog
- Eksterni korporativni blogovi i njihova vi[estruka uloga u e-poslovanju- Jelena Mickić - barterspinks.com
- Tehnike napada na učesnike u e-poslovanju, Nenad Kojić, Stevan Veličković, Visoka škola strukovnih studija za IKT
- Interoperabilnost poslovnih procesa u elektronskoj trgovini, Damir Trninić - danetsol.com
- Napredne tehnike poslovne inteligencije u elektronskom bankarstvu, Branko Živanović - S&T Serbia
- Sistemi plaćanja u digitalnom zlatu (DigiGold, eGold, GoldMoney),Dr Vojkan Vasković - Beogradska poslovna škola

 (tekst sam iskopirao takav kakav je od Sandre, mada i nije neko autorsko delo :O )


ITSeminar BizBuzz 2008

Događaji — Autor flylord @ 17:24
Doslo vreme najave novog BizBuzz-a. Svake godine sve vise napredujemo i krecemo sve ranije sa organizacijom  Ako budem srece, ove godine cemo unapred imati sva potrebna sredstva.
Prosle godine smo isto relativno lose prosli, jer su nam sve uplate jako kasnile, pa zbog raznih problema, jos uvek nismo isplatili neke troskove Ali boze moj, trudim se da to nadoknadim sto pre mogu.
Ova godina ce da bude sa nekim novinama. Gledao sam sta mi sve nije valjalo, i na sta su se ljudi zalili, pa cu da pokusam da to ispravim. Da li cu budem uspesan, videcemo svi zajedno. Ako ne budem, pokusacu opet dogodine... I tako dok ne postignem savrsenstvo
U svakom slucaju. Tema ovogodisnhjeg bizBuzz-a je: Web sadrzaj: znacaj i upravljanje. A prva novina koju smo uveli je blog na i vise nego logicnoj adresi: http://blog.itseminar.org/
Novi sajt ce uskoro biti postavljen (na staroj adresi: http://bizbuzz.itseminar.org )

Tolko od mene...
Hvala :)

BrendingBre! - Niš, 22. februar, hotel My Place

Događaji — Autor flylord @ 12:02

BrendingBre!

Prva konferencija o brendovima i brendiranju u Nišu, 22. februar, hotel My Place

 

BrendingBre! je prva konferencija o brendovima i njihovoj izgradnji koja će se održati u Nišu 22. februara ove godine, u predivnom ambijentu restorana My Place. Akcenat je na razvoju lokalnih i regionalnih brendova. Poseban naglasak je na razvoju grada Niša kao brenda.

Brending bre! je poruka da se stalnim i pravilnim ulaganjem u lokalne i regionalne robne marke, odlučnom komunikacijom, može zaslužiti visoka lojalnost potrošača. Ulaganje u razvoj brendova, donosi višak vrednosti. Ulaganje u brendove se višestruko vraća!

Brending bre! je podsticaj da svi zajedno uložimo energiju, kreativnost i znanja u izgradnji naših gradova kao brendova!

BrendingBre! je apel da zavolimo svoje potrošače. Jedino na taj način oni će zavoleti naše proizvode!

Predavači na konferenciji su eminentni stručnjaci iz oblasti marketinga i brendiranja, vrsni praktičari koji su i sami stvorili neke od najpoznatijih brendova u našoj zemlji:

 • Miroslav Šutić, direktor marketinške agencije Interactive Research iz Beograda i nacionalni predstavnik svetske asocijacije marketing profesionalaca - ESOMAR
 • Ivan Žozef Lončar, direktor i glavni i odgovorni urednik časopisa Taboo – o svetu marketinga
 • Vlada Čeh, glavni i odgovorni urednik Road Star radija, dobitnik priznanja za marketinški događaj godine
 • Nikola Jovanović, regionalni menadžer Interactive Research Niš

Posebno nam je zadovoljstvo da predstavimo Ivana Tasovca, predsednik Saveta za brendiranje Srbije i direktora Beogradske filharmonije, od koje je napravio jedan od najboljih brendova u Srbiji.

 • Oni će nam dati odgovore na pitanja:
 • Šta jesu, a šta nisu brendovi?
 • Zašto su brendovi bitni?
 • Šta je arhitektura brenda?
 • Kako se komuniciraju brendovi?
 • Kako se upravlja brendovima?
 • Kako da naše robne marke, lokalne i regionalne učinimo voljenim (da ih učinimo brendovima)?
 • Kako da od Niša napravimo brend?

 

Dođite na konferenciju BrendingBre!, saznajte odgovore i unapredite svoje poslovanje!

Sve informacije u vezi konferencije možete saznati posetom našeg web sajta www.brendingbre.com


Poslednji poziv za prijavu na ITSeminar :)

Događaji — Autor flylord @ 01:34
Objavljen je plan i raspored predavanja: http://bizbuzz.itseminar.org/sr/custom_page/88/raspored-predavanja-2007.html
Satnica ce biti objavljena tokom sutrasnjeg dana


Jedna napomena: Vec smo popunili veliki deo kapaciteta amfiteatra imamo dosta prijava. Tako da bih bih molio sve koji su zainteresovani da dodju da se prijave na sajtu na adresi: http://bizbuzz.itseminar.org/sr/registracija.html

Na zalost, nece biti omogucen ulazak bilo kome ko se nije registrovao zbog kontrole guzve i zbog evidencije i statistike :(
Hvala na razumevanju.

Objavljen preliminarni spisak predavanja za ITSeminar BizBuz 2007

Događaji — Autor flylord @ 12:48

 

Predavanja 


Predavanja (2007)


1.
Berislav Lopac, Cromotion
-
Razvoj startup tržišta u regiji
2.
???
-
???
3.
Dragan Varagić, P2 Internet
-
 
4.
Gorana Tomanovic
-
 
5.
Igor Marinovic, Manufaktura
-
Relevantnost direktnog marketinga i geografski informacioni sistemi
6.
Istok Pavlović
-
Copywriting u brendiranju web aplikacija
7.
Ivan Minić, Burek
-
 
8.
Jan Jilek, Xclaim
-
Kontekstualno oglasavanje
9.
Jelena Misita, 21dan
-
Srbija pod virtuelnom šljivom - Internet kao kanal komunikacije ka ciljnim javnostima
10.
Marek Vidovič, E-target
-
Ciljanost na Internetu
11.
Marko Bijelić, BiznisBlog
-
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
12.
Microsoft
-
Microsoft Dynamics
13.
Mile Kostić, Veza
-
Inovacije i Internet
14.
Miloje Sekulić, McCann Erickson
-
15.
Miroslav Šutić
-
 
16.
Nebojsa Djurić, E-trgovina
-
Srbija - sistemi naplate na internetu
17.
Nikola Denić, Haragei
-
 
18.
Nikola Marković, DIS
-
Razvoj e-poslovanja
19.
Rade Tričković, HTTP Pool
-
Internet oglašavanje - stanje u zemlji - svetski trendovi (posećenost, modeli oglašavanja, način zakupa, terminologija) - budućnost...

Veliki klijenti - kako ih privući
20.
Sloba Markovic, RNIDS
-
Početak registracije .rs domena i gašenje registra .yu domena
21.
Srđan Košutić, Ellecta
-
Komercijalni aspekt društvenih mreža
22.
Stefan Salom, Infostud
-
Otvaranje
23.
Steva Majstorović, Majlab
-
Kvalitet korporativnog Internet prisustva
24.
Tomislav Kovač, Futuria
-
Kako prodavati turizam na Internetu?
25.
Vanja Bertalan, Web.burza
-
Veliki brat - Hrvatska
26.
Vladan Zirojević, Donesi.com
-
Studija slučaja Donesi.com
27.
Vladimir Živaljević, Pakom
-
28.
Zvonko Sošević, Linkmedia
-
Profitabilnost internet prezentacija u Srbiji

Powered by blog.rs