Varya Kemi

12 Dec, 2009

Južne vesti - regionalne dnevne novine

Reviews — Autor flylord @ 14:29

Još malo, pa je prošlo tačno tri meseca kako smo (zvanično) pokrenuli sajt sa vestima za južnu Srbiju. Cela ideja se bazirala na tome, da tzv nacionalni mediji, o južnoj Srbiji izveštavaju samo kad se radi o crnoj hronici. A i često se dešava da kasne sa nekom informacijom. Skoro smo mi objavili jednu vest o jeftinim letovima, neki nacionalni mediji su kasnili po 1-2 dana sa tom informacijom. Koja je svrha medija, ako sve objave sa zakašnjenjem.

Možda bi neko bio i skeptičan da će ovaj projekat da uspe sa svojom misijom. Ali, mogu reći da smo i više nego zadovoljni sa postignutim rezultatima. Imamo preko 770 objavljenih tekstova, oko 350-450 poseta radnim danom (a pikovi idu do 700). Linkuje nas sve više sajtova, linkuju nas na forumima kao relevantan izvor informacija... I što je, po meni, jako bitno, čitaoci nam dosta dolaze sa jednog od 2 najveća domaća agregatora vesti. Tamo se naši tekstovi nalaze zajedno sa tekstovima najpopularnijih i najvećih medija u Srbiji, ali i pored toga, citaoci dolaze kod nas. Štaviše, vesti.rs su nam i najveći referal. To mi samo govori da Južne Vesti idu pravim smerom i pravcem

I da naglasim. Mi samo (za sada) objavljujemo vesti. Bez unošenja bilo čijeg mišljenja. Tako da ne naginjemo nijednoj političkoj struji.  Možda je to nekom čudno, ali to je naš izbor.

Planiramo da zaposlimo nekog novinara, a i imamo još dosta dobrih ideja za unapređenje celog projekta. Ali sve u svoje vreme...

U svakom slučaju ako vas zanima, i ako vam treba, posetite Južne Vesti. Ili samo širite dalje vest da postojimo.

Ako neko bude hteo da pokrene sličnu priču za svoj kraj, svoj region... neka se javi. Možemo da pomognemo. 


Komentari

  1. Hvala vam za šerif. JA pravedan čitanje zanimljive web stranice na svoje odlično zanimljiv i informativan topic. JA stvarno poštovati tvoj misao o tome. To je stvarno tako korisno za sve pogotovo za mene jer želim dobiti znanje svake vrste. Sada, samo želim reći da je vaš opisuje osjećaj je tako lijepo i lako razumljiv, dakle, cijeniti, to vole i žele posjetiti ponovo uskoro. Hvala opet.

    Autor icnd tests — 25 Feb 2010, 11:06


Dodaj komentar

Dodaj komentar





Zapamti me

Powered by blog.rs