Varya Kemi

11 Dec, 2009

Zašto pijes flaširanu vodu?

Ekologija — Autor flylord @ 22:47

Flaširana voda je jedan od fenomena, koji mi odavno oduševljava. Mnogi krajevi Srbije imaju dobru i kvalitnu vodu iz vodovoda, tzv. česmovaču. Na primer, Niš se hvali da ima najbolju i najkvalitetniju vodu u celoj Srbiji. Mnogi stanovnici se time ponose i to ističu kao jednu od dobrih strana Niša. Pa zašto onda kupuju flaširanu vodu?

Ljudi masovno kupuju flaširanu vodu. Vodu ubačenu u plastične flaše... Flaše koje završe na đubrištu. Najgore od svega je sto se ogroman procenat tih flaša ne reciklira, a plastika je ekstremno otporna na uslove koje vladaju u prirodi, i u neizmenjenom obliku može da izdrži jako jako dugo. 

Jedna od najvećih ironija u flaširanoj vodi, je da se često puni vodom iz vodovoda... Kod nas ovo nije toliko uzelo maha, koliko u nekim drugim državama. 

Kako uopšte shvatiti smisao ovoga... i uopšte smisao čovekovih dela

 

Presented by Online Education
The Facts About Bottled Water

Komentari

  1. Ovo je zanimljiva statistika koju nisam znao. Po meni je sasvim ok kada kupite vodu i nosite je sa sobom na ulici, na fakultetu itd. U ovim situacijama izvor vode je nedostupan ili verovatno nehigijenski.
    Takodje je ok i kada je voda losa (u Subotici sam video zutu vodu). Ono sto mene nervira su oni koji iskljucivo piju flasiranu vodu kuci,a imaju zdravu vodu.

    Autor Miljenko Rebernisak — 12 Dec 2009, 02:26

  2. Interesantno, slagalo se sa mojim hinchom o flashiranoj vodi koji sam imao ;) super tekst..

    Autor dmc — 12 Dec 2009, 04:15


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs