Varya Kemi

05 Avg, 2012

Šta je bitnije: čovek ili utakmica?

Društvo — Autor flylord @ 21:22

Bolnica, negde na brdovitom  Balkanu. Noć je već uveliko pala.  Stariji čovek, oko 70god, blagi srčani bolesnik, dobija napad gušenja. To mu se već više puta desilo. Usput ga hvata i panika, a panika je sama po sebi opasna. Odlazi, sa ženom, u hitnu pomoć, oni ga šalju za bolnicu. Malo je mesto u pitanju, a ne preti mu smrtna opasnost. Ali je opet veoma nezgodno. Ne zna se šta mu je.

Stiže u bolnicu, legne na klupu. Ne zna šta će. Gušenje i dalje gadno.. panika ubija. Supruga brže bolje trči po sestru da dođe i dovede lekara: "Gospođo, doktor je zauzet, ne može sada da dođe". Žena šta će, kud će, prihvati to nekako. Posle 15min, ipak ne može da čeka, opet ista priča. Od neke muke počne ona da se šeta po spratu tamo amo, i na jednim vratima pročita natpis: Dežurni lekar... a iz te sobe se čuje TV... neka buka. Ode opet do sestre "Gospođo, nekoliko puta sam Vam rekla da je doktor zauzet.  Radi. Ne može sada da dođe i ne možemo da ga zovemo."

Onako nervozna, žena proguta tu izjavu, sačeka minut, i ode direktno u sobu dežurnog lekara... upade unutra i ima šta da vidi. Doktor je zaista bio zauzet, ali gledanjem utakmice. Ipak je prvenstvo u fudbalu bitnije.

 


 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs